10.4 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Суд у Харкові прийняв рішення по няні, яка катувала дитину з ДЦП

У Харкові засудили до трьох років позбавлення волі 48-річну няню, яка знущалася над тяжко хворою дитиною.

Про це повідомляє mediaport.

“Вирок суду – 3 роки позбавлення волі. До набрання вироком чинності засудженій обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою”, – повідомили у прокуратурі Харківської області.

До вироку до жінки не застосовували жодного запобіжного заходу.

Сторона обвинувачення просила для жінки максимального покарання за ч. 1 ст. 127 Кримінального кодексу України (катування) – п’яти років ув’язнення.

Під конвоєм засуджену направили до слідчого ізолятору. З рішенням суду вона не згодна. Чи подаватиме апеляцію обвинувачення, у прокуратурі визначаться після ознайомлення з вироком.

Із заявою про побиття 14-річної дівчини з дитячим церебральним паралічем до правоохоронних органів її мати звернулася у березні 2018 року. Жінка побачили на тілі дитини синці і встановила вдома приховану камеру, яка зафіксувала, як няня б’є дитину. Експертиза підтвердила оригінальність відео.

“Лише протягом трьох днів березня 2018 року жінка наносила дівчинці численні удари по різних частинах тіла, з них не менше 30 – в обличчя. Вона вимагала від безпорадної дитини виконувати команди, примушувала пити воду, при цьому затискала їй пальцями ніс, штовхала та навіть кидала на підлогу”, – розповіла процесуальний керівник у провадженні Наталія Клочко.

Спочатку кримінальне провадження відкрили за статтею “умисні легкі тілесні ушкодження”. Пізніше — перекваліфікували на “катування”. Рік справу розглядали у суді.

Нагадаємо, 15-річна дівчинка з ДЦП стала жертвою батька-збоченця.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>