11 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Суд подовжив термін тримання під вартою організатору вбивства «Сармата»

Печерський районний суд Києва продовжив до 13 квітня термін тримання під вартою Михайлу Сігіді — ймовірному організатору вбивства Віталія Олешка «Сармата».

Про це повідомляє Громадське. 

Сторона обвинувачення клопотала про продовження арешту до 15 квітня, ґрунтуючись на ризиках втечі підозрюваного, тиску на свідків, перешкоджання слідству.

Під час засідання прокурор Юрій Грицай наголосив, що Сігіда організовував діяльність ймовірних виконавців вбивства, надавав їм зброю, ключі від «Таврії», житло та інформував про місце проживання Віталія Олешка та його повсякденний ритм життя.

Також, за даними слідства, Сігіда був знайомий з ймовірним замовником вбивства Євгеном Бродським та Віктором Власюком, спілкувався з ними до вбивства та після. В Євгена Бродського, за даними слідства, він проживав після злочину, а за три дні виїхав з родиною до Криму. Також прокурор наголосив, що термін досудового слідства продовжено до 15 квітня 2019 року для проведення певних експертиз, у клопотанні також додані матеріали негласних розшуково-слідчих дій, зокрема телефонні розмови між підозрюваними, в яких фігурує Михайло Сігіда.

Адвокати Сігіди просили відпустити їхнього підзахисного під заставу або домашній арешт, наголошуючи на тому, що він має міцні соціальні зв’язки, роботу. Зокрема захисники долучили до матеріалів справи копії свідоцтв про народження дітей Сігіди, характеристику з місця роботи ТОВ «Надзвичайно гарні люди-2017», де Сігіда працює директором та довідку про погіршення самопочуття Сігіди.

Адвокати додали, що підозра Сігіді є необґрунтованою, а ризики непідтвердженими. Зокрема захисники наголосили, що їхній підзахисний 14 вересня повернувся до України, а свідчення Матюшина, як співобвинуваченого не можуть бути взяті до уваги, відповідно до пунктів ЄСПЛ і до того ж Матюшина, як підозрюваного не попереджали про кримінальну відповідальність за надання свідчень. Також адвокати заявили, що Сігіда не може тиснути на свідків та перешкоджати слідству, а матеріали НСРД ще потібно перевірити на достовірність.

Сам підозрюваний підтримав своїх адвокатів та наголосив, що на нього здійснювали тиск співробітники поліції, вимагаючи підписатися під «готовими свідченнями».

Нагадаємо, Михайла Сігіду затримали на початку вересня. За даними слідства, саме він організовував та координував дії ймовірних виконавців злочину, надавав їм зброю, гроші та автомобіль, на якому підозрювані у вбивстві приїхали вбивати Віталія Олешка.

Після затримання Сігіди у ЗМІ з’явилося відео, на якому підозрюваний Сігіда у компанії Сергія Валентирова та двох помічників Олександра Пономарьова (Максима Кривуня та Миколи Рудницького).

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>