12.6 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Суд дозволив називати мера міста Тетеіїв “гандоном”

Апеляційний суд закрив справу щодо чоловіка, який звернувся до мера міста Тетіїв Київської області Руслана Майструка словом «гандон».

У квітні цього року відбулося громадське зібрання з приводу зариблення річки Роська державним підприємством «Сервіс» за ініціативою Тетіївської міської ради. Зібрання проходило на вулиці і громадяни висловлювали свою незгоду з діями мера якого, один із присутніх Ігор Савлук звинуватив у публікації неправдивої інформації. А саме, вказуючи на міського голову Руслана Майструка, заявив, що отакі «гандони» пишуть брехню, – повідомляє Судовий репортер.

У травні Тетїівський райсуд визнав чоловіка винним у дрібному хуліганстві і оштрафував на 51 грн. Сам же порушник вину не визнавав і переконував, що мав на увазі французького письменника-фантаста Ів Гандона, а тому це не є образливим нецензурним словом. Але суд такі пояснення до уваги не взяв, мотивуючи тим, що  термін «гандон» має кілька значень, в тому числі і вживається як образа відносно осіб чоловічої статі.

Київський апеляційний суд спеціально переглянув відео сутички і дійшов висновку, що фразою «гандон» в контексті розмови чоловік дійсно порівняв мера з французьким письменником-фантастом «Ів Гандоном», оскільки вважав, що той розказує фантастичні речі. Також апеляційний суд зазначив, що суд першої інстанції не врахував, що вислів не був пов’язаний з явною неповагою до інших громадян, оскільки вони повністю його підтримували і активно захищали, коли мер хотів його штовхнути. Суд не побачив доказів того, що чоловік словом «гандон» хотів образити мера, а не просто згадав прізвище французького письменника-фантаста.

Ст. 62 Конституції України закріплює принцип судочинства – презумпцію невинуватості, відповідно до якого особа, яка притягується до відповідальності може бути визнана винною і покараною лише за умови, якщо її вина буде доведена в передбаченому законом порядку і встановлена рішенням суду. Державні органи не мають права перекладати обов`язок доказування на особу, яка притягується до відповідальності. Усі сумніви щодо доведеності вини особи, тлумачаться на її користь, і оскільки переконливих доказів того, що ОСОБА_1 , сказавши слово «гандон», хотів тим самим образити ОСОБА_2 , а не згадав прізвище французького письменника-фантаста, в матеріалах справи відсутні, то всі сумніви щодо нього вирішуються на користь притягнутої особи. Відповідно до п.1 ч.1 ст.247 КУпАП, провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю за відсутністю події і складу адміністративного правопорушення”, – повідомляється у Єдиному реєстрі судових справ.

Раніше суд ухвалив рішення щодо арешту майна Ющенка.

Фото – tetievtoday

14 КОМЕНТАРІ

  1. В мою голову не далёкую не вмешается , маты и оскорбления людей , не ужели в Украине одно быдло безкультурное ? это очень печально , куда подевалась интелигенция ?почему вы ничего не пишите , народ гибнет с быдлом , с размытой моралью

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>