11.5 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Суд доручив перевірити Медведчука на сепаратизм

Шевченківський районний суд Києва призначив лінгвістичну експертизу виступів колишнього глави Адміністрації Президента, голови політради партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктора Медведчука в Росії для виявлення ознак сепаратизму.

Про це сказано в рішення суду від 2 серпня.

Відповідне клопотання було подано до суду в рамках розслідування кримінального провадження про можливе сепаратизмі та держзраду Медведчука, яке проводить СБУ. Слідчі проводять розслідування, спираючись на відеозапис прес-конференції Віктора Медведчука і голови політради партії «Опозиційна платформа – За життя» Юрія Бойка, яку вони дали в Санкт-Петербурзі 18 липня.

Експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції належить встановити, чи містяться в тексті виступу Медведчука публічні заклики до вчинення умисних дій з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, у тому числі поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі.

СБУ також розслідує поїздку Медведчука, Бойка і ще 3 депутатів ВП “За життя” в Москву 10 липня поточного року. В ході даного візиту представники української сторони зустрілися з керівництвом уряду РФ і партії “Єдина Росія”.

Нагадаємо, один з провайдерів відмовився транслювати “телеканали Медведчука” та Мураєва.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>