10.4 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Стали відомі обставини затримання в Криму архієпископа Клімента

Сьогодні, 3 березня, в окупованому Криму російські силовики затримали архієпископа Сімферопольського і Кримського Православної церкви України (ПЦУ) Клімента. Архієпископа затримали на автовокзалі м. Сімферополь, після чого доставили до Центрального районного відділення поліції.

Станом на 14:40 за київським часом архієпископ Клімент перебував у райвідділі, куди до нього прибув адвокат, йдеться у повідомленні на офіційній Facebook-сторінці Православної Церкви України.

Поліція окупантів затримала владику Клімента о 11:45 за київським часом.

«Архієпископ був затриманий в автобусі, поліцейські провели обшук речей. А о 11:50 (тобто після обшуку) до поліції нібито «зателефонував парафіянин» храму святих Володимира і Ольги (де архієпископ є настоятелем, єдиний український православний храм у Сімферополі), з «повідомленням про викрадення церковних речей», при чому опис речей співпадає з тими, які поліцейські бачили у владики Клімента під час обшуку», – повідомляє ПЦУ.

https://www.facebook.com/Orthodox.in.Ukraine/posts/2123125224430274

Архієпископ Клімент, який є головою Православної місії допомоги жертвам порушення прав людини та особам, позбавленим волі, планував відвідати судовий розгляд справи політв‘язня Павла Гриба у м. Ростові-на-Дону.

Нагадаємо, українському консулу дали дозвіл на зустріч з українським політв’язнем Павлом Грибом.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>