9.9 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Стало відомо, кому підвищать пенсії у 2019

Усі пенсії, призначені за законом “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, будуть перераховані автоматично, через систему персоніфікованого обліку.

Про це у коментарі газеті Експрес повідомила Лідія Ткаченко, кандидатка економічних наук, провідна наукова співробітниця Інституту демографії і соціальних досліджень імені М. В. Птухи НАНУ.

“Зарплатну базу, з якої нараховано пенсію (після перерахунку в жовтні 2017 року майже у всіх пенсіонерів це 3764,4 грн), буде збільшено на коефіцієнт, що дорівнює 50% інфляції за 2018 рік та 50% зростання зарплати, з якої сплачено внески у 2018 рік, — каже експертка. — Судячи з наявної динаміки зазначених показників, цей коефіцієнт може становити близько 1,15 — 1,18. Тобто зарплатна база зросте на 15 — 18% (якщо було 3764,4 грн, то стане близько 4300 — 4450 грн), але на цей відсоток збільшиться не весь розмір пенсії, а тільки та частина, що розраховується за формулою. Результат у всіх буде різний, залежно від індивідуальних показників стажу та заробітку, а також від часу призначення пенсії та наявності різноманітних доплат, надбавок тощо. Більшість пенсіонерів отримають підвищення у межах 200 — 350 гривень.

Без підвищення можуть залишитися люди, яким пенсії призначено у 2015 — 2017 роках із застосуванням оцінки одного року стажу 1,35%, і люди, яким пенсії призначено за спецзаконами. У них результат перерахунку буде повністю або частково поглинати дотягнення до прожиткового мінімуму, повного розміру спецпенсії або попереднього розміру пенсії, пише Експрес. 

“За попередінми підрахунками, індексація зачепить близько 9 млн пенсіонерів, переважно тих, кому пенсії оновлювали у жовтні 2017 року, — додає Галина Третьякова, експертка з пенсійних питань Реанімаційного пакета реформ. — Майже 2,5 млн пенсіонерів виплати проіндексовано не буде. Наприклад, ті, кому не так давно призначили пенсію з коефіцієнтом 1,35%, чекатимуть на таку індексацію ще 3 — 5 років.

Нагадаємо, спецслужби РФ готують інформаційну провокацію проти України.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>