8 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Стало відомо, коли АП надрукує указ про розпуск Ради

Попри те, що сьогодні, 21 травня, сайт Адміністрації президента опублікував указ Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради, документ не буде надрукований в газеті «Офіційний вісник президента» і не вступить у дію, поки парламент не прийме зміни до закону про вибори.

Про це виданню ІНФОРМАТОР повідомило джерело в команді Зеленського.

«Де-юре указ вступає в силу після публікації в газеті. Ми будемо до останнього затягувати його публікацію, поки Верховна Рада не скасує «мажоритарку» і не знизить прохідний бар’єр до 3%», – повідомив інсайдер.

За словами джерела, в ухваленні нового виборчого законодавства зацікавлені, зокрема, Володимир Зеленський та Ігор Коломойський.

Раніше ІНФОРМАТОР повідомляв, що керівництво «Народного фронту» на засіданні фракції прийняло рішення не підтримувати зміни до виборчого законодавства. При цьому окремі депутати «НФ» схиляються до того, щоб голосувати за відповідні зміни.

Наразі між керівництвом «НФ» і командою Зеленського тривають переговори щодо підтримки запропонованих президентом змін до виборчого законодавства.

Нагадаємо, Володимир Зеленський видав указ про розпуск ВРУ та призначив позачергові вибори на 21 липня. Крім цього, президент закликав Андрія Парубія скликати засідання ВРУ, щоби змінити виборче законодавство.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>