7.7 C
Kyiv
Четвер, 18 Квітня, 2024

Стала відома програма «КиївПрайду»-2019

Організатори КиївПрайду 2019 презентували програму заходів, запланованих на прайд тиждень.

Він розпочнеться 16 червня 2019 року, буде складатися з серії культурно-просвітницьких заходів і завершиться 22 червня 2019 року Маршем Рівності у центрі Києва, – передає Український кризовий медіа центр.

Гасло цьогорічного КиївПрайду – «Наша традиція – це свобода!».

«Цього року ми будемо багато говорити про поняття традиційних цінностей, про те, що українська ЛГБТ спільнота представлена також громадянами України, які мають такі ж права, як і інші громадяни. Намдуже шкода, що термін «традиційні цінності» набув негативних конотацій з активізацією ультраправих та консервативних рухів. Ми в ньому не вбачаємо нічого поганого. Тож ми будемо говорити про цінності, які об’єднують, є конструктивними та створюють щось нове», – підкреслила Софія Лапіна, голова PR-департаменту громадської організації «КиївПрайд».

Всі заходи прайд тижня будут поєднані єдиною темою «Свобода. Єдність. Боротьба». Усіх бажаючих організатори запрошують відвідати ПрайдХаус з аадресою вул. Набережно-Лугова, 8, IZONE. Там відбудуться кінопокази, дискусії, інтерактивні заходи, тематичні виставки, правозахисна конференція «Право на місто» та прем’єра документального фільма «Не ховай очей-2». «Цього року слово «свобода» викристалізувалось як важлива для України цінність.Іми вважаємо, що виборювати свободу для людини можна лише в єдності різних груп та різних людей. Тому цьогорічна програма присвячена не тільки правам людини, але і інклюзивності», – розповіла Анна Шаригіна, членкиня громадської організації «КиївПрайд»

Кульмінаційна подія прайд тижня – Марш Рівності, який відбудеться 23 червня. Для участі необхідно зарезервувати час з 8:00 до 15:00 (з урахуванням дороги). «Наразі ми очінуємо 10 000 учасників і учасниць на марші. Також ми ведемо переговори з Національною поліцією та КМДА погоджуючи заходи безпеки та маршрут», – зауважила Руслана Панухник, директорка громадської організації «КиївПрайд».

Нагадаємо, минулого року християни здійснили молитовне стояння проти «КиївПрайду».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>