13.2 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

США планують запровадити санкції проти компанії, що будує «Північний потік-2», – ЗМІ

Державний департамент США планує запровадити санкції проти компанії-підрядника Allseas, яка має прокласти близько 90% газопроводу «Північний потік-2», який російський Газпром будує в обхід України.

Про це повідомляє німецьке бізнес-видання Handelsblatt, – передає Громадське.

Зазначається, що Allseas – вузькоспеціалізована компанія, яка займається прокладанням підводних трубопроводів. Її штаб-квартира знаходиться у Швейцарії.

Нагадаємо, наприкінці 2018 року корабель компанії, що прокладає підводні трубопроводи, почав роботи на шведській ділянці «Північного потоку-2». Цей корабель є найбільшим подібним судном у світі.

У разі накладання на Allseas санкцій, Росії буде дуже складно знайти їй заміну, – зазначає видання.

Крім цього, за даними Handelsblatt, США можуть накласти санкції на ще одну компанію-підрядника «Північного потоку-2» – італійську Saipem. Проте свою частку робіт ця компанія вже виконала.

Раніше повідомлялося, що Газпром збудував уже 370 кілометрів «Північного потоку-2» та завершив роботи у територіальних водах Німеччини.

Наразі Газпром отримав дозволи на будівництво «Північного потоку-2» у майже всіх країнах, через води та територію яких планують прокладати трубопровід, зокрема у Росії, Фінляндії, Швеції та Німеччині. Водночас, єдиною країною, яка поки не надала Газпрому дозвіл на спорудження газопроводу, є Данія.

12 грудня 2018 року Європарламент ухвалив резолюцію, яка засуджує спорудження «Північного потоку-2». Також 12 грудня у Конгресі США ухвалили резолюцію проти завершення будівництва «Північного потоку-2».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>