13.2 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

США передали ЗСУ два сучасних контрбатарейних радари (ФОТО)

На Київщині відбулася церемонія передачі урядом США двох сучасних контрбатарейних радарів класу AN/TPQ-36 на озброєння Збройних Сил України.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

“Сьогодні… відбулася церемонія передачі двох сучасних контрбатарейних радарів класу AN/TPQ-36 для підрозділів Збройних Сил України. Від американської сторони сертифікати на володіння найсучаснішими засобами контрбатарейної боротьби заступнику начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенанту Родіону Тимошенку вручив офіцер армії США підполковник Тод Гоф”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, з 2014 року американські партнери передали українським військовим 13 сучасних контрбатарейних радарів.

“Ми уже стали свідками, як такі радари захищають територію України на Сході. Ці контрбатарейні станції – частина безпекової допомоги США, вартість якої понад 1 мільярд 100 мільйонів доларів. США продовжуватимуть допомагати Україні, адже ми віддані справі захисту суверенітету і територіальної цілісності вашої держави. Крім цього, ми допоможемо Україні розбудовувати її оборонні інституції”, – цитує Гофа прес-служба.

У свою чергу Родіон Тимошенко закликав українських військовослужбовців, які отримали в підпорядкування високотехнологічне озброєння, освоїти його на навчальних полігонах та ефективно застосовувати радари проти ворогів України у бою.

Як зазначили в прес-службі, по завершенні заходу військовослужбовці ЗСУ провели заняття з розгортання отриманих контрбатарейних радарів.

Раніше ми писали про те, що в Одеський порт із США прибула партія військових позашляховиків для ЗСУ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>