12.6 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Спростування: Віталій Криворучко не координував розгін Євромайдану

10 червня Інформатор оприлюднив публікацію про те, що по одному з мажоритарних округів Дніпропетровської області від партії «Слуга народу» до Верховної Ради буде балотуватися колишній співробітник СБУ Віталій Криворучко, який у січні 2014 року координував розгін Євромайдану у Дніпрі.

Інформацію видання публікувало з посиланням на власні джерела. Після більш детальної перевірки з’ясувалося, що не всі факти, наведені у публікації, достовірні. За що Інформатор приносить Віталію Криворучку свої вибачення.

Як вдалося встановити Інформатору, Віталій Криворучко не координував операцію з розгону активістів дніпровського Майдану працівниками міліції і «тітушками».

На запит видання Дніпропетровська обласна прокуратура повідомила, що Віталій Криворучко не фігурує в якості свідка чи підозрюваного у жодному кримінальному провадженні про побиття людей під стінами Дніпропетровської ОДА 26 січня 2014 року.

Варто зазначити, що наразі всі вісім кримінальних справ, які були порушені проти учасників та організаторів нападу на активістів Євромайдану, передані до суду. У чотирьох провадженнях вже винесені вироки.

За останні роки громадсько-політичної діяльності у рідних Криничках на Дніпропетровщині Віталій Криворучко реставрував два пам’ятники солдатам Другої світової війни, збудував п’ять спортивних майданчиків, відновив роботу районного кінотеатру. Разом з ветеранами АТО і випускниками шкіл Криворучко організував у селищі висадку Алеї Слави з лип. Ним започаткована традиція святкування дня Кринички. Віталій також активно допомагає місцевим школі та лікарні.

Криворучко не приховує свою діяльність і регулярно звітує про неї на своїй сторінці у Facebook. А його земляки розповідають, що для Криничок він зробив більше, ніж всі депутати різних рівнів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>