8.7 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Справу підозрюваних у вбивстві Гандзюк передають до суду на Дніпропетровщині

Справу підозрюваних у вбивстві херсонської активістки Катерини Гандзюк передають до Покровського районного суду Дніпропетровської області.

Інформацію про це Радіо Свобода підтвердив адвокат голови Херсонської облради Владислава Мангера Дмитро Ільченко.

За його словами, інформація про це була оприлюднена на засіданні в Херсонському міському суді. Сторона обвинувачення повідомила, що звернулася до Верховного суду з клопотанням щодо передання справи за підсудністю і той його задовольнив.

«Підставою для цього стало те, що троє з п’яти обвинувачених нібито проживають на території Покровського району Дніпропетровської області. Як особа, яка брала участь у всіх попередніх засіданнях, хочу зазначити, що раніше дані особи зазначали зовсім інші адреси проживання. Лише один з них зазначав, що зареєстрований у Дніпропетровській області. Що змінилось за цей час, нам невідомо. Чому відбулося перенесення в такий далекий район, куди далеко їхати й адвокатам, і журналістам, я не знаю», – сказав адвокат.

Він також зазначив, що справу було передано до суду разом з угодою про визнання винуватості усіх п’ятьох обвинувачених. Зазвичай, у таких випадках, каже Дмитро Ільченко, проводиться лише одне судове засідання із затвердженням рішення.

За його даними, ухвала Верховного суду ще не передана до виконання до херсонського суду.

Нагадаємо, 18 травня у десятках українських міст відбулися акції «Хто замовив Катю Гандзюк?».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>