14.7 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Справу керівника НАБУ Ситника щодо незадекларованого елітного відпочинку передадуть до суду

Максимальний термін по цій статті – 5 років (ст. 366-1, декларування недостовірної інформації. ДБР готується вже найближчим часом передати справу Артема Ситника до суду.

Про це повідомляє Обозреватель.

Керівник  НАБУ може сісти на 5 років за незадекларований елітний відпочинок, який оплачували треті особи.

Згідно з оприлюдненим раніше протоколом допиту свідка відпочинку глави НАБУ Артема Ситника на базі в Рівненській області Миколи Надейко, за період з 2017 по 2019 рік Ситник відпочивав в угідді на Рівненщині 5 разів.

За кожний такий відпочинок було нібито заплачено в середньому близько 100 тисяч гривень. Платив за Ситника Надейко, який видавав гроші не лише на проживання в готелі, але і на їжу та дорогі розваги.

Посередником між Ситником і Надейком виступав дядько останнього, Микола Клевака. Делікатеси та елітні напої нібито поставлялися в обхід офіційної кухні, щоб не залишилося відповідних чеків. Крім того, нібито в останній відпочинок гості розбили два квадроцикли вартістю  8,5 тисяч доларів кожен, за які також платив не Ситник, а спонсори його відпочинку.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко також підтвердив цю інформацію в коментарях ЗМІ: “Слідчі Держбюро розслідувань встановили, що за свій відпочинок і відпочинок сім’ї своїх друзів, за письмовими заявами працівників цього господарства, пан Ситник забув заплатити чималу суму готівкою. Тому сьогодні його допитають також з цього приводу”, – заявив Луценко.

Нагадаємо, раніше ІНФОРМАТОР писав про те, що ГПУ перевірить Ситника щодо продажу незадекларованого майна у Криму.

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>