12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Справа MH17: слідство завтра назве імена 4 підозрюваних у збитті літака

Міжнародна спільна слідча група, до складу якої входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів і України, завтра, 19 червня, оголосить перші чотири прізвища осіб, підозрюваних у причетності до збиття малайзійського літака рейсу MH17.

Літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама до Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року над окупованою бойовиками територією Донецької області.

Загинули усі 298 осіб, які перебували на борту. Більшість загиблих — громадяни Нідерландів.

Про це у коментарі УНІАН повідомила речниця МЗС України Катерина Зеленко.

“Вже завтра світ почує перших чотири прізвища осіб, підозрюваних у причетності до збиття у липні 2014 року літака “Малайзійських авіаліній” в небі над Донбасом. Прізвища відповідальних за цю трагедію буде озвучено 19 червня у ході брифінгу спільної слідчої групи – офіційної групи з розслідування, створеної у 2014 році одразу після того, як МН17 збила ракета “Бук”. Про алгоритм подальших кроків теж оголосять у ході брифінгу”, – наголосила Зеленко.

“Очевидно, після того, як цим особам буде висунуто підозри, прокуратура в Нідерландах розпочне передачу справи в кримінальний суд Схіпхола (Нідерланди). Втім, провина чотирьох підозрюваних має бути передусім доведена у судовому порядку, адже йдеться про міжнародно-правову відповідальність з суворими наслідками”, – підкреслила Зеленко.

Раніше Майк Помпео заявив, що США продовжать чинити тиск на Росію у питанні MH17.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>