11.1 C
Kyiv
Вівторок, 23 Квітня, 2024

Справа екс-депутата Левченка: прокуратура ігнорує рішення суду через вказівки влади

Прокуратура Київської області в черговий раз проігнорувала ухвалу Шевченківського районного суду м. Києва про закриття провадження по відношенню до Миколи Левченка.

Про це повідомив у своєму Facabook адвокат Олег Курчин.

Він заявив, що адвокати Адвокатського об’єднання “Курчин і партнери” успішно оскаржили бездіяльність прокурора прокуратури Київської області, яка полягала в фактичному ігноруванні клопотання про закриття провадження.

“Це вже не перший випадок злочинного невиконання ухвали Шевченківського районного суду м. Києва, якою прокурорів зобов’язано закрити кримінальне провадження по відношенню до Миколи Левченка”, – пояснює адвокат.

“Цікаво, як буде виправдовувати свої дії старша групи прокурорів Олена Чешихіна через декілька тижнів, коли вже не буде її керівництва, яке дає протиправні вказівки?”, – запитує він.

Як відомо, за умисне невиконання законного рішення суду українським законодавством передбачена кримінальна відповідальність, в тому числі, у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

За невиконання закриття провадження по відношенню до Миколи Левченка прокурор прокуратури Київської області досі не поніс покарання, хоча адвокати успішно оскаржили його бездіяльність.

Нагадаємо, Ірина Луценко похвалила Генеральну прокуратуру.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>