9.8 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Сніговий колапс: Полтавська ОДА заявляє, що стала жертвою аферистів

У Полтавської ОДА спростовують звинувачення НАБУ в корупції і стверджують, що стали жертвами аферистів з компанії “Алві Род”, яка виграла тендер на розчистку доріг, але роботи не виконала.

Заяву про це розміщено на сторінці ОДА в соцмережі Facebook стверджується, що компанія є фейковою, як і її керівник, азербайджанець Гюльага Танха, неодноразово звинувачувався у шахрайстві.

“Валерій Головко, Андрій Пісоцький, Тимофій Голбан не вчиняли жодних протиправних дій. Усі звинувачення побудовані на байках фінансового директора концерну “Алві Род” Альберта Уварова”, – йдеться в заяві. Також автори заяви вказують, що Альберт Уваров — насправді азербайджанець Гюльага Танха (Гамбаров). Приклади робіт на сайті компанії-підрядника — фейкові. А якість її послуг у Полтавській ОДА називають наднизькою. “Тому з фірмою і розірвали договір через суд. Можливо, це і стало причиною таких звинувачень”, – йдеться у заяві.

В ОДА визнали, що співпраця з “Алві Род” є їх помилкою. Але наполягають, що у тій ситуації обирати не доводилося.

“На двох тендерах компанія була єдиним учасником, а сніг треба було прибирати вже тут і зараз”, – так в ОДА, пояснюють, чому в лютому 2018 року підписали угоду саме з “Алві Род”.

Після того, як виявилося, що компанія не виконує свої обов’язки (погано чистився сніг, дороги не посипалися), ОДА розірвала угоду через суд. На той час “Алві Род” освоїла близько 13 млн грн.

Саме в цей час з’ясувалося, що “Алві Род” не має інших тендерів в Україні, окрім як у Полтавській області. Виявилося, об’єкти на розміщених на сайті фото не співпадають з реальними. А компанія працює за шахрайськими схемами, пояснила прес-служба ОДА на сайті інтернет-видання Полтавщина.

Зокрема, комплексний ремонт Центрального вокзалу у Штеллінгері (Німеччина), ремонт моста Білхорнер, фото яких було розміщено на сайті “Алві Род” виконаний фірмою Аrgus. Будівництво дороги від Гамбурга до Рубенкампа, – фото з сайтів суданської і німецької будівельної компанії. Будівництво траси між містами Лунсар і Макені в Сьєрра-Леоне — фото із сайту турецької компанії Ekşioğulları Group на роботах в Нігерії, тощо.

Про голову компанії Альберта Уварова азербайджанські ЗМІ багато згадують як про учасника будівельних афер. З Азербайджану він втік.

З 2018 року “Алві Род” “кинула” на Полтавщині декілька субподрядників, підкреслюють в ОДА. Зараз по цим епізодам тривають розгляди за фактом шахрайства.

“Після унеможливлення подальшого отримання коштів з бюджету, шахрай на прізвище Гамбаров-Уваров-Танха-Яновський дав неправдиві покази, звинувативши керівництво ПОДА у злочинах. Ситуація з «Алві Род» — це типова афера. Якби адміністрація вчасно не розірвала договір з недобросовісним консорціумом, постраждати від неї могли би платники податків”, – пояснюють в прес-службі Полтавської ОДА.

Раніше ми писали, що на Полтавщині чоловік розрив могилу матері.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>