9.6 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Скільки коштує “оновити обличчя”, якщо зі старим в політику не беруть?

Список першої сотні потенційних «слуг народу» сколихнув громадськість. Про багатьох виборці ніколи не чули і вважають це добрим знаком. Але деякі імена широко відомі у вузькому колі.

Приміром, Ольга Коваль. Номер 59 у списку. Пересічний громадянин, навіть якщо він досить добре орієнтується в політичній ситуації в країні, навряд чи знає, хто це і чим вона відома крім того, що очолювала передвиборчий штаб Зеленського в Київській області. Але все не так просто. Ольга – офіційна лицьова сторона медалі, з іншого боку якої знаходиться її батько – Володимир Коваль. Сам він, звісно, нікуди не балотується, занадто багато бруду в його минулому. З таким бекгдаундом неможливо навіть грати «нове обличчя» в політиці. Тому Коваль активно такі обличчя створює. Його поле гри – мажоритарні округи Київщини.

Нагадаємо, Володимир Коваль очолював ГУ Київської облдержадміністрації, але був звільнений через скандал з хабарем. Відколи в цивілізованому світі за вимагання 25 тисяч доларів посадовця звільняють замість притягнення до кримінальної відповідальності? Справа в тому, що тоді знайшовся цап-відбувайло у вигляді підлеглого Коваля. І турнули посадовця зі служби формально не за хабар, а за те, що нібито проглядів порушення.

Але старі звички не забуваються. Тепер колишній голова ОДА збирає гроші з бажаючих пропхнути  свою людину в парламент. Змінилися лише суми – апетит Коваля значно зріс у порівнянні з 2011 роком. Один з таких епізодів передачі грошей за прилаштування кандидата на мажоритарний округ на Київщині навіть зняли на відео. Йдеться про 300 тисяч доларів готівкою.

Очевидно, що не сам Коваль з донькою прилаштовують кандидатів на теплі місця. Як з’ясували журналісти, цим займається цілий клан. Але Володимир Коваль – ключова фігура. Символічно, що обласний штаб партії знаходиться за тією ж адресою, за якою правоохоронці фіксували вимагання хабара, після якого посадовця турнули з ОДА.

Ще більш очевидно, що люди витрачають такі суми заради шансу потрапити до парламенту не заради суспільного блага. Так, вони представлятимуть там інтереси виборців. Але це не ті виборці, які приходять на думку нормальній людині. Це давні і нові клани, що будь-якою ціною хочуть посадити в парламент якомога більше своїх аватарів.

Для Володимира Коваля і компанії бізнес не закінчиться виборами. Навпаки, конвеєр запрацює на повну силу лише якщо вдасться обманути виборців і просунути в Раду «нові обличчя».

Олена Прибузька

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>