12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

СК РФ вимагає заочного арешту Гриценка, його оголосили у розшук

Слідчий комітет РФ надіслав клопотання до суду із проханням заочно заарештувати колишнього міністра оборони України Анатолія Гриценка. Його звинувачують у публічних закликах до здійснення терористичної діяльності на території РФ.

Про це розповіла прес-секретар Басманного суду Москви Юнона Царьова, – передає ТАСС.

Вона додала, що Гриценка оголосили у міжнародний розшук і йому заочно пред’явили обвинувачення за ч. 205.2 КК РФ («Публічні заклики до здійснення терористичної діяльності в мережі Інтернет») через дві заяви політика.

За версією обвинувачення, у 2014 році Гриценко в ефірі «1+1» виступив з публічним закликом «до терористичної діяльності на території РФ», він начебто закликав підривати поїзди. Другий епізод пов’язаний з виступом Гриценка в ефірі телеканалу «112 Україна» у липні 2017 року. В СК РФ стверджують, що тоді Гриценко нібито закликав до здійснення терористичної діяльності на території Москви і Таганрога.

Нагадаємо, у першому турі президентських виборів Гриценко посів п’яте місце, набравши 6,91% голосів. Він заявив, що більше не буде балотуватися в президенти.

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>