13.2 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Штаби Тимошенко готуються фіксувати неіснуючі порушення для зриву виборів – розслідування

Міністр внутрішніх справ покриває схему підкупу виборців штабом Юлії Тимошенко. А спостерігачі від цього штабу готуються фіксувати неіснуючі порушення – для зриву виборів у випадку поразки Тимошенко.

Таку інформацію та відео-записи й аудіо-записи, які на неї вказують, оприлюднив Олексій Липовецький, журналіст інформагентства «Голос Народу», під час прес-конференції, яка відбулася в інформагенції «Українські новини» 29 березня.

https://www.facebook.com/ukranews/videos/2175360732559675/

За його словами, він та ще кілька його колег понад два місяці пропрацювали у різних районних штабах Юлії Тимошенко в Києві волонтерами. Записи перемовин та інструктажів, які отримував журналіст у штабі Юлії Тимошенко в Голосіївському районі Києва, свідчать про те, що волонтери там отримують оплату за роботу, хоча це заборонено виборчим законодавством. Крім того, вони задіяні в схемах підкупу, стверджує журналіст.

«На початку кампанії нам видали посвідчення волонтерів. Ми обходили будинки з тим, щоб виявляти тих, хто ще не визначився, і прибічників Юлії Тимошенко. Формується список мешканців, у якому основна увага – на тих, хто не визначився. Як далі відбувається підкуп? Їх запрошують на зустріч із виборцями, на якій їм видадуть «грамоту» – так називають оплату. Тобто на зустрічі з виборцями ніхто не приходить безплатно. Всі отримують від 150 грн і вище», – каже Олексій Липовецький.

Так формується лояльність виборців, які мешкають у районі. У день виборів їх обдзвонюватимуть і запрошуватимуть на вибори, щоб вони проголосували за конкретного кандидата, говорить журналіст. На доказ своїх слів він надав записи зібрання перед зустріччю та саму зустріч із виборцями, зроблені неофіційно.

Кожному волонтерові від штабу Юлій Тимошенко ставиться завдання привести 20-30 виборців, які після голосування мають відвідати штаб і отримати «брошури». Під цим словом маються на увазі гроші, уточнює Олексій Липовецький.

Він також продемонстрував аудіо-запис інструктажу, на якому представник одного зі штабів говорить, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков працює на боці кандидатки Юлії Тимошенко, і порушення її штабів залишаться безкарними.

«Люди, які підкуповують виборців, нічого не бояться. Вони знають, що міліція – це ціла армія, під «дахом» якої вони перебувають», – коментує Олексій Липовецький.

Журналіст також взяв участь у тренінгу штабу Юлії Тимошенко для спостерігачів стосовно того, як треба заповняти протоколи тощо.

«Нам видали набір документів, у якому вже є розписані протоколи, вже готові. Штабісти це називають «мозаїкою», яку треба просто скласти. Ніхто не збирається спостерігати за реальним виборчим процесом. Є готовий складений план – на кожній дільниці в день голосування обов’язково має бути по одному порушенню. Якщо цього не зробити, спостерігачі зарплату не отримають», – пояснює журналіст вимоги штабу Юлії Тимошенко.

На його думку, таким чином готується запасний план – зрив виборів.

«Це альтернативний план на випадок поразки Юлії Тимошенко. Буде оголошено про наявність порушень на кожній дільниці і таким чином зірвано вибори», – вважає він.

Також журналіст оприлюднив друковані інструкції для членів та голів дільничних виборчих комісій від партії «Батьківщина», у яких пропонується «покращити результат» через зарахування голосів кандидата в президенти Юрія Тимошенка на користь Юлії Тимошенко.

Нагадаємо, на Рівненщині затримали за підкуп агітатора Тимошенко.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>