14.3 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Щоби гасло «Порошенко або Путін» спрацювало, президенту потрібно актуалізувати війну, – експерт

Без актуалізації війни на Донбасі агітація штабу Банкової, коли українцям пропонують обирати між Порошенком і Путіним, не подіє на виборців.

Таку думку у коментарі виданню ІНФОРМАТОР висловив політичний експерт Мар’ян Ощановський.

«Як бачимо, штаб Петра Порошенка пропонує виборцям «вирішальний вибір» між Порошенком і Путіним. У такий спосіб людям натякають, що головною проблемою України є війна з РФ, і лише Порошенко може її вирішити», – розповів він.

На думку експерта, така агітація навряд чи спрацює та додасть президенту достатню кількість голосів, необхідну для перемоги у другому турі.

«Зараз все-таки не 2014 рік, коли війну на Сході громадяни називали головною проблемою країни. Останні роки соціологічні дослідження показують, що для більшості людей у списку головних проблем війна стоїть на другому-третьому-четвертому місцях. Часто більш актуальними проблемами українці називають корупцію, високі тарифи на комунальні послуги, стрімкий ріст цін, низькі зарплати, пенсії і стипендії. Піарники Порошенка намагаються «обіграти» тему, яка не є достатньо актуальною у суспільстві, а тому обрана ними концепція агітації може виявитися неефективною», – припустив він.

Ощановський вважає, що без актуалізації теми війни гасло «Порошенко або Путін» не подіє на виборців.

«Президент відповідає не лише за оборону. Аби переконати людей, що 21 квітня вони в першу чергу обиратимуть Головнокомандувача, у суспільстві потрібно актуалізувати тему війни. Зробити це без реальної ескалації військових дій на Донбасі буде вкрай важко. А поки ж виглядає так, що Банкова обрала не надто влучні меседжі, з якими звертається до народу», – підсумував експерт.

Читайте також, як у соціальних мережах реагували на появу білбордів Порошенка з Путіним.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>