6.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Сербська церква відмовилася визнавати ПЦУ

Сербська православна церква (СПЦ) відмовилася визнавати Православну церкву України (ПЦУ) канонічною та називає її “штучною конфедерацією розкольницьких структур”. 

Про це написала проурядова сербська газета “Политика”, передає ТСН.

В матеріалі розповіли, що СПЦ “вважає неканонічним вторгнення вселенського патріарха Варфоломія на територію Російської православної церкви і його рішення у звʼязку з Україною”.

“Київську митрополію ніяк не можна ототожнювати з нинішньою Україною, оскільки вона перебуває під юрисдикцією Московського патріархату ще від 1686 року”. – йдеться у листі, який нібито сербська церква надіслала іншим церквам.

Там також додали, що СПЦ визнає лише Українську православну церкву, очолювану митрополитом Онуфрієм, котра перебуває в складі Московського патріархату. У Сербії також “рекомендували” всім своїм архієреям й священникам утриматися від літургічного і канонічного спілкування з “Епіфанієм та всіма тими, хто перебуває у єдності з ним”.

Белградська газета нагадує, що така позиція СПЦ була очікуваною, оскільки її архієрейський собор у листопаді й у січні висловив критичне ставлення щодо рішень вселенського патріарха Варфоломія.

Нагадаємо, на Буковині бракує священиків для ПЦУ після переходу з УПЦ МП.

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>