2.6 C
Kyiv
Вівторок, 19 Березня, 2024

СБУ відновила розслідування справи щодо Міхеїла Саакашвілі

Служба безпеки України відновила розслідування проти колишнього президента Грузії, лідера політичної партії “Рух Нових сил” Михеїла Саакашвілі.

Про це повідомив його адвокат Руслан Чорнолуцький, інформує LB.ua.

Чорнолуцький оприлюднив листа від Генеральної прокуратури, в якому йдеться про відновлення розслідування, яке провадило Головне слідче управління СБУ в Києві та Київській області.

Розслідування відновили відповідно до постанови прокурора від 1 березня 2019 року через “необхідність проведення слідчих і процесуальних дій у кримінальному провадженні”.

Згідно з даними, в Єдиному реєстрі судових рішень, в лютому СБУ отримала доступ до матеріалів справи Саакашвілі в межах розслідування кримінального провадження про спробу захоплення влади в Україні.

“Згідно з матеріалами кримінального провадження, під час проведення акції протесту за адресою: м. Київ, вул. Михайла Грушевського, 5, радикально налаштовані особи планували використовувати фізичну силу, вогнепальну зброю та боєприпаси (гранати), димові шашки, палиці, щити, цеглу, шини, бензин для захоплення Верховної Ради України шляхом штурму в один з днів після 17 жовтня 2017 р., під час присутності там народних депутатів України. Метою захоплення було змусити народних депутатів під тиском людей зі зброєю проголосувати за імпічмент президента і за рішення про саморозпуск”, – йдеться в матеріалах клопотання СБУ.

Нагадаємо, що прикордонники вже відповіли на плани Саакашвілі повернутися в Україну.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>