11.5 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Сьогодні – п’ята річниця боїв за Маріуполь

9 травня п’ять років тому в Україні точилися бої за Маріуполь між українськими військовими та збройними терористичними угрупованнями.

Про це нагадує Міністерство у справах ветеранів на своїй сторінці у Twitter.

“Сьогодні 5-а річниця боїв за Маріуполь. Саме 9 травня 2014-ого в місті тривало запекле протистояння українських військових та терористів.

Слава українським захисникам! Можна вічно дивитись, як палає вогонь, тече вода, та наші БМП з українськими прапорами нищать ворожі барикади”, – повідомляє міністерство.

Нагадаємо, що протистояння у Маріуполі – епізод війни на сході України, коли у 2014 році місто Маріуполь Донецької області протягом місяця перебувало під контролем бойовиків самопроголошеної Донецької народної республіки.

У результаті проведення антитерористичних заходів 6-9 травня за офіційними даними загинуло 9 та поранено 42 особи, водночас міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомляв про ліквідацію 20 озброєних сепаратистів. У ході протистояння загинули начальник Маріупольського міського управління ДАІ підполковник Віктор Саєнко та командир Дніпропетровського батальйону територіальної оборони Сергій Демиденко. Під час проведення спецоперації у полон українських силовиків потрапила група так званих «ополченців», серед яких «міністр оборони» самопроголошеної Донецької народної республіки Ігор Какідзянов. 10 травня було оголошено в Маріуполі днем жалоби за загиблими під час зіткнень.

Раніше ми писали, як у Львові закидали яйцями “серп і молот”.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>