11.5 C
Kyiv
Вівторок, 23 Квітня, 2024

“Сьогодні іноземці-ветерани стали непотрібні державі”, – спікер “НК” Олександр Алфьоров

Журналіст ІНФОРМАТОРа отримав коменатр у спікера “Національного корпуса” Олександра Алфьорова про акцію націоналістів, яка відбувається біля Верховної Ради.

“Сьогодні Національний корпус та ветерани російсько-української війни прийшли на площу Конституції до парламенту, щоб домогтися підтримки депутатами законопроекту №3433 про гарантії іноземним добровольцям. Сьогодні в Україні сотні іноземців, які приїхали в 2014-2015 роках захищати нашу державу. У людей були різні мотивації: хтось поїхав воювати проти путінського режиму, диктату в Білорусії. Ці люди знайшли себе тут і багато хто з них віддав життя за нашу державу або були поранені”, – розповів Алфьоров.

https://www.facebook.com/informator.ukraine/videos/727233161013197/?__xts__[0]=68.ARCFheTL2WMW6H1vXZZ5P4-jbK6VN08XJurRYAN5JwFiG6Hfyy6shxh9SBIOcNMm0jZwcPk8drIMaAEnNJlHTxFtu8w4pPTpDFtlxxmNhHvZ5vpUswdxSyYhTXmGOc_NY5qTLP_Nav-Fa1yHk29dZK-uV5yyFTHPu6aywZZyk-roEDJqkoRaovdwFr4cI64dxrMURL5iqbUwjQ0xKznvd2lMd0jJv_OGbEdQfI4zUfuVxAlxhgR48QaXc8zjrzrRAx2sK90ftgsfn5tFS_GyH4E-mdNKmi4asaXasbn6qnvP6xgguIpnvI3Skpw8qbBMfBoE2Wz5p71_wJs&__tn__=-R

Він відзначив, що іноземці-добровольці стали непотрібні українській державі. Вони не отримують соціальних гарантій.

“Вони не можуть зняти собі житло, влаштуватися на роботу. Вони не можуть банально знайти собі ліки, які держава їм гарантує. Вони не можуть одружитися і створити сім’ю. Ці люди сприймаються Україною як прибульці. Куди вони поїдуть. В Росії на них чекає тюремне ув’язнення строком від 8 до 10 років. В Білорусії так само. Вони не здатні бути в своїх державах, якими керують останні диктатори Європи. Сьогодні ветерани, Національний корпус  прийшли, щоб підтримати законопроект Андрія Білецького №3433 про соціальні гарантії добровольців-іноземців. Я сподіваюсь, що ця акція, яка є другою, стане фінальної крапкою в історії про гарантії іноземцям-добровольцям”, – зазначає Алфьоров.

Сьогодні Верховна Рада проголосувала за законопроект №3433, який передбачає спрощення процедури отримання українського громадянства для іноземних громадян, які захищають Україну.

3 КОМЕНТАРІ

  1. Для мене дуже велика загадка як можна приіхати в чужу краіну, воювати!з власноі ініціативи на боці Украіни.Чисто по-людськи (якщо то щиро!)зрозуміло.Але !Чому до цього часу не визначили іх стан у правовому полі!Де вони досі знаходилися, чим займалися?Чому не зверталися до Порошенка ?Є чітко визначена процедура про надання громадянства іноземцям.Чому ці люди досі не мають статусу?

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>