11 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Ринок смартфонів: останні тенденції та новинки

Залишивши мобільний телефон удома, більшість людей відчувають себе безпомічними та навіть дещо неповноцінними. Чи можна було б уявити лише кілька років тому, що звичайний телефон матиме стільки вже звичних буденних функцій? Сучасні смартфони вміють багато чого.

За їхньою допомогою можна серфити у мережі, спілкуватися у месенджерах, дзвонити, писати дописи у соцмережах, проводити робочі відео-конференції, робити тисячі якісних фото та знімати відео.

Смартфон став практично незамінним для багатьох людей — від вимогливого бізнесмена до домогосподарки. А вибір у магазинах просто величезний, ціни дуже різняться, і головна задача — купити оптимальну модель з точки зору вартості та набору функцій.

Обирати мобільний телефон легко і зручно в онлайн-магазинах, наприклад, на сайті мережі гіпермаркетів «АШАН». У каталозі представлені десятки моделей від різних виробників, є зручні фільтри для пошуку: https://shop.auchan.ua/smartfony/.

На які сучасні тенденції ринку смартфонів варто звернути увагу

Екрани

Якщо проаналізувати ринок мобільних новинок, то у 2019-му продовжиться тенденція до купівлі смартфонів із так званими безрамковими екранами. Також збережеться мода на моделі із вирізом нагорі дисплея (мода заснована компанією Apple).

Популярними будуть новинки зі збільшеним екраном, а ще все більш розповсюдженою серед компаній-розробників стає мода на витягнутий, дещо звужений екран.

Дехто з експертів прогнозує, що саме з 2019-го розпочнеться масове використання смартфонів із гнучкими та складаними екранами.

Процесори

Провідні виробники не залишають спроб зробити процесори своїх виробів усе потужнішими, адже вони мають відповідати вимогам сучасних мереж 4G та 5G. Наприклад, очікуваною у світі смартфонів стала поява чіпів на техпроцесі 7 нм. Його розробники зосередилися на скороченні обсягу використання енергії та підвищенні продуктивності. Дану технологію запроваджуватиме Apple, Huawei, Samsung та інші виробники.

Можливості розпізнавання

Це важливий пункт, над яким активно працюють світові флагмани моди на мобільні гаджети. Адже безпека збереження даних, конфіденційність інформації важлива для безпеки користувача. Як мінімум тому, що банківські процеси переходять в онлайн, де мобільний телефон використовується в якості ідентифікатора. Серед технологічних новинок: тривимірне розпізнання обличчя. Зчитування відбитків пальців вже стало звичною річчю, а ще кілька років тому було чимось фантастичним! Найсучасніші сканери відбитків пальців — під екраном смартфона. Така технологія дозволяє і надалі зменшувати рамки екрана пристрою. Є оптичні та ультразвукові сканери, які розміщуються під екраном смартфона. Технологію вже використовують Huawei та Samsung.

Можливості камери смартфона

Два або навіть три модулі камери у смартфоні — досить розповсюджена річ. Третій модуль зазвичай використовується для розширення кадру, що дозволяє охопити набагато більше об’єктів. Виробники не зупиняються на досягнутому, працюючи над потрійною камерою із доповненою реальністю. До речі, такі камери можуть використовуватися не лише для створення фото та відеоконтенту. Зокрема, Apple може запропонувати новий інтерфейс для навігації на основі жестів і тривимірних камер.

2019-й обіцяє стати роком швидкого зв’язку та цікавих мобільних новинок. Хоча й надзвичайних інновацій не планується, експерти роблять ставку на розвиток попередніх досягнень. З іншого боку, люди вже настільки розпещені сучасними технологіями, що стали забувати, як лише 15–20 років тому саме існування мобільного телефону здавалося дивом із науково-фантастичного фільму.

Основне завдання сучасного користувача — не стати заручником новинок, а навчитися досконало використовувати те, що пропонують невгамовні розробники мобільних пристроїв.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>