9.8 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

РПЦ збирає особисті дані українців і провокує релігійні протистояння

Російська Православна Церква наразі є єдиною організацією, котра загрожує міжконфесійному миру та порозумінню в контрольованих українською владою районах Донецької області.

Про це заявив голова місцевої військо-цивільної адміністрації Олександр Куць.

За його словами, релігійні громади мають законне право на визначення власної юрисдикції, а напруги з боку Православної Церкви України на Донеччині не очікують. “Провокацій не очікується, адже з боку Православної Церкви України ніяких заходів насильницького характеру на планується. Всі активісти, які могли б спричинити будь-які конфліктні ситуації, попереджені про кримінальну відповідальність, тому ніяких провокацій ми не очікуємо”, – пояснив Куць.

Натомість, на думку керівника області, джерелом проблем можуть стати структури Московського Патріархату в Україні. “Єдиними провокаторами є зараз представники Російської Православної Церкви, адже в їх проповідях постійно звучать слова про неспроможність і неканонічність української Церкви, вони збирають підписи з особистими даними віруючих і невідомо куди вони передаються. Це єдина деструктивна діяльність, існує в даний час”, – зазначив керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

Також він додав, що із клірикам РПЦ проводиться робота, тому він сподівається, що в регіоні вдасться уникнути конфліктних ситуацій навколо Церкви.

Нагадаємо, у Львівській області ще одна громада МП приєдналася до ПЦУ. А у легендарних Крутах громада перейшла до ПЦУ, попри сильний тиск з боку “попів РПЦ”

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>