6.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Розстріл Майдану: суд відпустив під домашній арешт екс-«беркутівця» (ФОТО)

Святошинський районний суд Києва звільнив з-під варти екс-“беркутівця” Сергія Тамтуру, підозрюваного у вбивствах майданівців в 2014 році. Запобіжний захід для Тамтури змінено на цілодобовий домашній арешт.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Інших чотирьох підозрюваних у цій же справі – Олега Янішевського, Сергія Зінченка, Павла Аброськіна і Олександра Маринченка суд залишив під вартою.

Наступне засідання суду у справі “беркутівців” призначене на 20 серпня.

Рішення Святошинського районного суду викликало обурення в присутніх на засіданні громадських активістів. Під будівлею суду вони запалили фаєри та скандували “Беркутів за грати!” і “Суді, пам’ятайте – влада не вічна!”.

Один із лідерів «С14» Сергій Мазур заявив, що активісти та захисники сімей загиблих на Майдані будуть добиватися в Апеляційному суді скасування рішення щодо домашнього арешту для екс-«беркутівця».

https://www.facebook.com/informator.ukraine/videos/2094479140856100/

У лютому і липні 2015 року правоохоронці затримали колишніх бійців спецроти “Беркут” Сергія Тамтуру, Олександра Маринченка й Олега Янішевського. У березні-квітні 2014 року заарештували екс-співробітників цієї спецроти Сергія Зінченка, Павла Аброськіна та їхнього командира Дмитра Садовника, який втік з-під домашнього арешту. Екс-“беркутівців” підозрюють у вбивстві 48 євромайданівців на вулиці Інститутській у Києві, а також у 80 вогнепальних пораненнях активістів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>