14.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Розкрадання в Укроборонпромі: ЗМІ показали обсяг “відкату” Гладковського

Колишній заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони і бізнес-партнер президента Олег Гладковський особисто щонайменше один раз отримував “відкат” з розкрадання в оборонному комплексі.

Про це йдеться в розслідуванні “Bihus.info”.

За даними журналістів, наприкінці 2016 – на початку 2017 років “Укроборонпром” закупив російські деталі для літаків АН-26, переплативши у 5 разів. Вони коштували Україні 14,38 млн грн, хоча з Москви вилітали за 2,3 мільйони.

При цьому 80% авансу розділили між собою ймовірними учасники схеми.

Як свідчить їхнє листування, 30 тисяч доларів отримав Олег Гладковський, 10 тисяч – нинішній директор “Укроборонпрому” Павло Букін.

Ще 46,6 тисяч – забрали на двох безпосередні організатори постачання син Ігор Гладковський (син екс-заступника секретаря РНБО) та його бізнес-партнер Віталій Жуков.

На той момент Букін очолював “Укрспецекспорт”, який займався закупівлею деталей. Чиновник нібито особисто замовляв товар у Гладковського-молодшого та його партнерів.

Журналісти стверджують, що чистий прибуток від тієї угоди сягав 300 тисяч доларів.

У розслідуванні також йдеться, що Гладковському-старшему відраховували частку не лише зі згаданої закупівлі

Журналісти анонсували ще одну частину розслідування, яке стосується розкрадання оборонної сфери та ролі в ній правоохоронних органів.

До цього розповідав ІНФОРМАТОР, як активісти партії «Національний корпус» та інших націоналістичних організацій вдруге провели акцію протесту під маєтком, який належить сім’ї заступника секретаря РНБО України Олега Гладковського.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>