8.8 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Розколу в ПЦУ немає і не буде, – Епіфаній

Розколу в Православній церкві України немає і не буде, заявив предстоятель ПЦУ, митрополит Київський і всієї України Епіфаній у вівторок у Маріуполі, де перебуває з першим архіпастирським візитом.

“Розколу в Українській православній церкві немає і не буде. Кожен ієрарх має певні думки, але ми мусимо спільно будувати майбутнє в єдиній помісній Українській православній церкві”, – цитує Інтерфакс-Україна предстоятеля ПЦУ.

Відповідаючи на додаткові запитання щодо останніх публічних заяв почесного патріарха Київського і всієї Русі-України Філарета, Митрополит Епіфаній зазначив, що в ПЦУ високо шанують патріарха, однак важко погодитися з його окремими висловлюваннями.

“Ми поважаємо святійшого патріарха Філарета, але не підтримуємо думки, які він висловив останніми днями”, – додав предстоятель ПЦУ.

Він також висловив упевненість у тому, що на нинішньому етапі ПЦУ насамперед потрібно рухатися вперед і розвивати майбутнє.

“Віримо в те, що в подальшому будемо рухатися вперед і розвивати нашу Церкву і йти до визнання нас з боку інших помісних церков. Перед нами стоїть багато завдань, які маємо втілювати в життя як визнана Церква”, – зазначив митрополит, додавши, що вірить у подолання тих випробувань, які стоять перед помісною церквою.

“Всі мають чітко зрозуміти, що до початку Об’єднавчого собору такі структури, як Українська православна церква Київського патріархату та Українська автокефальна православна церква були розпущені”, – зазначив предстоятель ПЦУ.

“Зараз фактично і юридично в Україні не існує таких структур як Українська православна церква Київського патріархату та Українська автокефальна православна церква, тому що ми об’єдналися і ці колишні структури увійшли в єдину Церкву, виконавши свою історичну місію. Усі прагнули до визнання Української Церкви і ми змогли отримати Синодальний Томос, який навіки стверджує той факт, що ми є єдиною Помісною православною церквою”, – резюмував митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Нагадаємо, народний депутат України Андрій Лозовий повідомив, що голова ПЦУ Митрополит Епіфаній не прибирав зі свого кабінету портрет Святійшого Філарета.

Раніше Епіфаній заявив, що новообраний президент України справив позитивне враження під час їхньої першої зустрічі в Михайлівському соборі.

Крім цього, він сказав, що повернення Київського патріархату означатиме втрату Томосу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>