15.9 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Розкол «Самопомочі». Один із спонсорів партії відмовився підтримувати Гриценка

Партія «Самопоміч» залишилася без підтримки впливового аграрного бізнесмена Івана Мірошниченка.

Народний депутат від «Самопомочі» Іван Мірошниченко публічно підтримав кандидата у президенти Ігоря Смешка. Нардеп – один з п’ятнадцяти підписантів листа-звернення на підтримку Смешка.

Іван Мірошниченко

Лист, у якому лідери думок закликають виборців віддати голос за Смешка, опублікував сьогодні штаб кандидата на своїй офіційній сторінці у Facebook.

«Єдиний, хто може навести лад у країні, побороти системну корупцію, змусити жити усіх за законами, подолати бідність та дати гідну відсіч агресору – це кадровий військовий, генерал-полковник, Надзвичайний і Повноважний Посол України, доктор технічних наук, професор Ігор Смешко: високофахова, досвідчена й моральна людина, справжній державник. Генералу Смешку не потрібно вчитися на Президента. Він уже добре знає, що йому потрібно буде робити як верховному головнокомандувачу Збройних Сил України, керівнику оборонного, зовнішньополітичного і правоохоронно-безпекового сектору управління держави», – йдеться у зверненні, під яким підписався нардеп Мірошниченко.

https://www.facebook.com/smeshko2019/posts/2314623078581711

Як відомо, на початку березня кандидат у президенти від «Самопомочі» Андрій Садовий зняв свою кандидатуру на користь Анатолія Гриценка. У свою чергу, підпис Івана Мірошниченка під заявою на підтримку Смешка фактично означає, що він відмовився слідувати «лінії» партії, яка підтримує на виборах Гриценка.

За підтримку на виборах Гриценко пообіцяв Садовому пост прем’єра у разі обрання президентом

Іван Мірошниченко – далеко не рядовий народний депутат. ЗМІ називають його одним із спонсорів «Самопомочі». У 2014 році навіть Садовий визнавав, що Мірошниченко дає кошти на діяльність партії.

Розбіжності між позиціями Мірошниченка та Садового і його соратників, по суті, означають початок розколу «Самопомочі». Відхід від партії Садового одного з її «гаманців» суттєво відобразиться на фінансовому і кадровому потенціалі «Самопомочі» напередодні чергових парламентських виборах.

Читайте також матеріал про те, для яких кандидатів вибори-2019 – останній шанс зайняти президентський пост.

5 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>