7.7 C
Kyiv
Вівторок, 23 Квітня, 2024

Російські окупанти ховають від спостерігачів ОБСЄ гаубиці “Жаба” й і “Гвоздика”

Російсько-окупаційні війська на Донбасі продовжують порушувати визначені Мінськими домовленостями лінії відведення важкого озброєння.

Про це заявила українська сторона СЦКК, повідомляє прес-центр штабу Операції об’єднаних сил на своїй сторінці у Facebook.

“Українська сторона СЦКК повідомляє: російсько-окупаційні війська продовжують грубо порушувати, визначені Мінськими домовленостями, лінії відведення важкого озброєння. За даними звіту СММ ОБСЄ, опублікованого 04.01.2019 року, моніторинг відведення озброєння, передбачений Меморандумом, а також Комплексом заходів і доповненням до нього, засвідчують, що важке озброєння та військова техніка збройних формувань Російської Федерації розміщуються з порушенням встановлених ліній відведення”, – йдеться у повідомленні.

Так, 2 січня міні-безпілотник місії ОБСЄ у непідконтрольних владі України західних та північно-західних районах Луганської області зафіксував розміщення чотирьох танків (Т-72) орієнтовно за 1,5 км на захід від селища Калинове-Борщувате та ймовірно одиницю важкого озброєння (невстановленого типу) біля Молодіжного, наголосили в СЦКК.

Крім того, з боку російсько-окупаційних військ продовжуються факти відсутності в місцях постійного зберігання важкого озброєння за межами відповідних ліній відведення в непідконтрольному владі України районі Луганської області. Так, 3 січня, спостерігачі СММ вчергове відзначили, що досі бракує однієї самохідної гаубиці (2С1 «Гвоздика», 122 мм) і сімох буксируваних гаубиць (Д-30 «Жаба», 122 мм). Також спостерігачі місії вперше зафіксували одну нову одиницю озброєння.

“Українська сторона СЦКК зазначає, що такі дії окупаційної адміністрації і збройних формувань Російської Федерації вкотре демонструють стійке небажання дотримуватись Мінських домовленостей”, – підкреслюється в повідомленні.

Окрім того, на переконання української сторони, це також свідчить про відверте невиконання взятих на себе зобов’язань в рамках консультацій Тристоронньої контактної групи щодо відведення важкого озброєння по всій лінії розмежування сторін та про прагнення до подальшого загострення конфлікту.

Такими зухвалими діями, наголошує українська сторона СЦКК, російсько-окупаційні війська в тому числі наражають на небезпеку мирне населення в окупованих ними населених пунктах.

Раніше ми розповідали, як захисники України подарували солодке свято малечі Донбасу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>