14.7 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Росія випробовує на Донбасі нову систему орбітального придушення “Тирада-2”

Волонтерське співтовариство InfoNapalm опублікувало розслідування, згідно з яким Росія випробовує на Донбасі нову систему орбітального придушення Тирада-2, яка ще не надійшла в російську армію.

Згідно з розслідуванням, система використовується як проти української армії, так і для придушення отримання сигналу стратегічним дроном США RQ-4B Global Hawk, який проводить моніторинг уздовж лінії розмежування.

Спільнота нагадує, що вперше про наявність у бойовиків комплексу Тирада-2 повідомило 3 квітня ОБСЄ.

Системи орбітального придушення були зафіксовані поблизу населеного пункту Южна Ломуватка.

Волонтери спільноти провели пошуки фотографій системи Тирада-2, розробку якого Міноборони РФ тримало в таємниці. Були знайдені фотографії російських інформаційних агенцій, які могли потрапити до них “із необережності”.

“Чітке визначення та фотофіксація цієї системи дуже важливе. Росіяни намагалися приховати витік фото цього комплексу РЕБ і прибирали окремі фотографії з сайтів. Порівнявши ці фотографії з фото БПЛА ОБСЄ ми прийшли до висновку, що це одна й та ж сама система”, – йдеться в розслідуванні InfoNapalm.

Раніше повідомлялося, що російське окупаційне командування під виглядом командно-штабного навчання з питань “територіальної оборони” планує приховано провести чергову мобілізацію на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>