6.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Росія видає сербського снайпера, який воював на боці бойовиків на Донбасі, за журналіста

Під час засідання Форуму ОБСЄ із співробітництва в галузі безпеки, делегація України розповіла про те, як сербський снайпер Берич, котрий воював на Донбасі проти українських військ, став акредитованим «журналістом» при МЗС РФ.

Про це повідомляє «Укрінформ» посилаючись на заступника Постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігоря Лоссовського.

«Ми зреагували на інформацію російської делегації про такого собі «сербського журналіста» Деяна Беріча. Усім делегаціям країн-учасниць ми детально, з демонстрацією слайдів, пояснили — що це за особа. Котра в жодному разі не представляє Сербію, як і не є журналістом. Він — військовий злочинець та вбивця, якого допускають на брифінги в МЗС РФ як нібито «іноземного журналіста» з метою продукування пропагандистських запитань і коментарів для дискредитації України, і ЗСУ зокрема», — заявив Лоссовський.

За його словами, українська делегація передала представникам Сербії всю наявну інформацію про участь сербського найманця в бойових діях на Донбасі. Після повернення до Сербії йому загрожує тривалий тюремний термін за участь у війні.

Сербський найманець Деян Беріч на позивний «Декі» під час збройного конфлікту в Югославії в 1990-х роках воював на боці регулярної армії Мілошевича. Пізніше втік до Росії. З 2014 брав участь в анексії Криму, потім керував на Донбасі групою найманців-снайперів з Сербії.

Має низку нагород як від самоназваної «ДНР», так і від міністерства оборони Російської Федерації, зокрема, так звану медаль «За повернення Криму».

Раніше терористи на Донбасі знову обстріляли населений пункт Мар’їнка з БМП-2. У деяких будинках мирних жителів повибивало вікна та стіни.

 

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>