13.2 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Росія розмістила в Криму бомбардувальники Ту-22Мз

Голова комітету Держдуми з оборони Володимир Шаманов заявив, що Росія в окупованому Криму розмістила свої бомбардувальники Ту-22М3, що перебувають на етапі глибокої модернізації та мають потужне озброєння.

Про це він сказав у вівторок, – передає російський “Інтерфакс”.

Він пояснив, що це “літаки ракетоносної авіації, які проходять глибоку модернізацію і здатні своїм озброєнням знищити будь-яку ціль в Європі”.

Відомо також, що напередодні глава комітету Ради федерації з оборони та безпеки Віктор Бондарєв заявив, що на території анексованого півострова бомбардувальники ТУ-22М3, та розгорнула в Криму оперативно-тактичні ракетні комплекси “Іскандер-М”.

“У Криму розгорнуті зенітні ракетні комплекси С-300 і С-400,”Бук-М2″,”Панцир-С1”, ОТРК “Іскандер” двох модифікацій”, — сказав він.

За його словами, “радіус бойового дії Ту-22М3, дальність крилатих ракет на його облавку дозволяють нести боєзаряд у будь-яку точку Європи, тим самим вражаючи будь-який об’єкт ворожих систем ПРО і ППО, а з урахуванням його модернізації впродовж кількох наступних років до рівня М3М і оснащення новими типами авіаційних засобів ураження, зробить його універсальним засобом для ударів по всіх типах цілей на віддалі в тисячі кілометрів”.

Агенція повідомляє, що Росія за останні роки посилила угруповання у Чорному морі. Зокрема, Чорноморський флот отримав кілька нових фрегатів і малих ракетних кораблів, шість дизель-електричних підводних човнів; всі вони оснащені крилатими ракетами великої дальності “Калібр”.

Також стало відомо про те, що в окупованому Криму створено армійський корпус, в його складі — з’єднання берегової оборони, розвідки, артилерійські частини, підрозділи протиповітряної оборони, інженерного та тилового забезпечення, РХБ-захисту, зв’язку тощо.

Російські військові розгорнули в Криму чотири дивізіони систем ППО великої дальності С-400 “Тріумф”, а також кілька дивізіонів зенітних ракетно-гарматних комплексів “Панцир-С”.

2019 року в планах розпочатибудівництво під окупованим Севастополем нової радіолокаційної станції системи попередження про ракетний напад.

Раніше повідомлялося, що правоохоронці почали шукати 28 “самооборонівців” за злочинства в Криму.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>