11 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Росія не визнає програш “Укрнафті”

Росія не визнає законність рішення міжнародного арбітражу, що зобов’язав РФ виплатити українській компанії “Укрнафта” компенсацію за втрачене в Криму майно в розмірі 44,4 мільйона доларів.

Про це пише “Економічна правда” з посиланням на російські ЗМІ.

“Російська Федерація не брала участь в розгляді зазначеного позову. Вона не визнає законність винесеного рішення, в першу чергу в зв’язку з відсутністю у арбітражу юрисдикції на розгляд даного позову”, – повідомили у мін’юсті РФ.

У Мін’юсті зазначили, що “РФ планує оскаржувати дане рішення і використовувати для цього всі доступні механізми правового захисту, передбачені міжнародним правом і законодавством Швейцарії”.

За інформацією відомства, російська сторона не отримала через офіційні дипломатичні канали рішення за позовом компанії “Укрнафта”, винесене 12 квітня міжнародним арбітражем при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі.

Нагадаємо, 12 квітня 2019 року арбітражний суд ухвалив рішення стягнути з Російської Федерації на користь ПАТ “Укрнафта” 44,4 мільйона доларів компенсації за експропріацію майна компанії в анексованому Криму.

 

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>