11.5 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Росія досі не виявила бажання виконувати Мінські угоди, – Волкер

Росія абсолютно не хоче виконувати Мінські домовленості, здатні повернути мир в Україну.

Про це заявив спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер у відеозверненні до учасників 12-го Київського безпекового форуму, повідомляє кореспондент “Укрінформу”.

“На наше тверде переконання, Мінські домовленості мусять бути повною мірою реалізовані. Досі Росія не виявила бажання зробити цього. Але ми й далі готові брати участь, готові сприяти переговорам і введенню миротворців, щоб допомогти жителям сходу України повернутися до мирного життя”, – сказав Волкер.

Він наголосив, що США прагнуть “щирих переговорів, які відновлять суверенітет і територіальну цілісність України”. “Слід також здійснити політичні кроки в рамках Мінських угод. Україна зробила багато в цьому напрямку. І якщо вдасться створити необхідні умови безпеки, ми матимемо можливість рухатися далі”, – зауважив дипломат.

“США твердо підтримують суверенітет і територіальну цілісність України”, – підсумував він.

Волкер також закликав усіляко допомагати жителям східних регіонів України, які постраждали внаслідок конфлікту. “Гуманітарне лихоліття, яке вони переживають, є одним із найгірших у нинішній Європі. І це обов’язок для нас усіх – не залишати їх осторонь. Ми бажаємо їм добра”, – зауважив спецпредставник Держдепу.

Нагадаємо, на окупований Донбас в’їхало 14 вантажівок гумдопомоги від Червоного Хреста.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>