19.7 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Росія буде роздавати паспорти на Донбасі у три етапи, – Тука

Росія буде роздавати громадянство жителям окупованих територій Донецької та Луганської областей у три етапи. Окупанти вже склали списки на отримання паспортів РФ.

Про це розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука в ефірі oboz.tv.

За його словами, процес паспортизації вже розпочато, списки були складені орієнтовно три місяці тому.

За даними Туки, в першій хвилі претендентів на громадянство РФ повинні бути бойовики, які входять до складу першого і другого армійських корпусів “Л/ДНР”. У другій хвилі паспорта Росії дадуть місцевим чиновникам-колаборантам, а вже наостанок – іншим бажаючим.

“Треба розуміти, в чому полягає підлість цього кроку. Росія внесла зміни у власне законодавство. Вона діє виключно в рамках свого суверенітету, начебто не порушує жодних міжнародних угод і домовленостей. Те, що це не відповідає духу Мінських домовленостей – це політична оцінка, а з юридичної точки зору дуже важко притягти до конкретної відповідальності”, – зазначив заступник міністра.

Тука зазначив, що Росія хоче отримати додаткову можливість відкрито використовувати свої збройні сили на Донбасі під приводом “захисту громадян РФ”.

“Дії України я бачу виключно на політичному рівні, чим вже займається українська влада. Заяви президента, міністра закордонних справ, скликання Ради безпеки ООН – фактично це єдиний механізм. Я хочу вірити в те, що такі дії Кремля будуть тригером, спусковим гачком, який запустить черговий виток санкцій проти РФ. Це буде найбільш адекватною відповіддю на такі кроки Росії”, – резюмував він.

Нагадаємо, бойовий танк “Оплот” перестануть постачати ЗСУ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>