11 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Реєстрацію УПЦ Київського патріархату хочуть відновити через суд

До Окружного адмінсуду Києва надійшов позов із проханням скасувати наказ Міністерства культури і поновити реєстрацію Української православної церкви Київського патріархату.

Позивачем виступає УПЦ КП, вона вимагає скасувати наказ Мінкультури «в частині, де зазначено, що втратили чинність накази Міністерства про реєстрацію у новій редакції Статуту релігійної організації «Київська патріархія УПЦ КП», — передає Громадське.

Також позивач подав клопотання про забезпечення позову, а саме просить негайно зупинити дію оскаржуваного наказу Мінкультури. Тобто, УПЦ КП хоче не тільки скасувати наказ відомства про припинення реєстрації УПЦ КП, а й негайно призупинити дію цього наказу на час розгляду справи.

«Наразі судом вирішується питання про відкриття провадження та щодо наявності правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову», — йдеться у повідомленні суду.

Нагадаємо, на «соборі» Філарета вирішили відновити ліквідовану УПЦ КП та скасувати ПЦУ. Раніше ПЦУ відсторонила двох священників, які підтримали Філарета.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>