10.9 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Путін заговорив українською в окупованому Криму

Він упевнений, що російський і український народи ніколи не сварилися.

Про це пише “УНІАН”.

Президент Росії Володимир Путін в окупованому Криму заявив, що з діючим керівництвом України не вдасться домогтися «позитивного результату» у відносинах України і РФ, тому потрібно чекати, коли «спаде хвиля русофобії». Це він сказав на зустрічі «з громадськістю Криму та Севастополя».

«Українці в Росії – це третя етнічна група в Росії, росіяни, потім татари, 3 млн українців (згідно з останнім переписом у РФ проживає 1,8 млн українців – ред.). Я впевнений: українці не відчувають у Росії якогось ущемлення ні в чому (в РФ немає жодної української школи – ред), у тому числі й у Криму», – сказав він, відповідаючи на запитання, коли «братні народи помиряться».

Він заявив, що російський і український народи ніколи не сварилися.

«У нас нерозуміння лише із сьогоднішнім керівництвом України, з яким навряд чи можна зварити кашу й домогтися якогось позитивного результату в розвитку наших відносин. Те, що вони творять, іноді просто викликає острах і здивування. Так і хочеться запитати українською – «з глузду з’їхав чи що – с ума сошел», – заявив він.

Путін додав, що, як тільки «здоровий глузд переможе, ми на рівні керівництва теж будемо вибудовувати відносини».

«Сподіваюсь, що ось ця хвиля передвиборчих ситуацій і комбінацій в Україні, замішана на русофобії, спаде й будуть створені хоч якісь умови для розвитку міждержавних зв’язків», – зазначив він.

При цьому він вважає, що рівень відносин між людьми був і залишиться «дуже серйозним». «Люди просто залякані, бояться родичам зателефонувати до Росії – СБУ прослуховує, а потім проблем не оберешся. Я це прекрасно розумію, а тут ця проблема ще гостріша», – сказав він.

Путін підсумував, що час усе лікує, а глибоке коріння спільної історії, культури, віри «візьмуть гору над піною сьогодення».

Як повідомлялося, МЗС України протестує проти незаконного візиту Путіна в окупований Крим.

3 КОМЕНТАРІ

  1. Почему нет реальной истории большинства территорий т.е. коренных народов современной России, да и самого русского народа? Есть много вариантов истории России, но это все история царей и империи, но правдивой истории русского народа нет!!! Реальная история и культура народов России сведена на уровень местного фольклора.

    Почему историю Урала и Зауралья, Сибири, Алтая и Дальнего Востока российские школьники изучают именно с периода завоевания Ермаками, Дежневыми и т.д.? А что, до этого там ничего и никого не было? Не было русских – значит не было!? Да, потому что нет места в истории России ничему «нерусскому», нет места реальной истории народов, которые и есть эта самая Россия сегодня.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>