16.5 C
Kyiv
Вівторок, 16 Квітня, 2024

ПЦУ утворила місію з допомоги українським політв’язням Кремля

Синод Православної Церкви України створив православну місію допомоги жертвам порушення прав людини та особам, позбавленим волі, що опікуватиметься звільненням українських політв’язнів Кремля.

Про це повідомив предстоятель ПЦУ Епіфаній під час зустрічі колег і друзів журналіста “Укрінформу”, художника та політв’язня Кремля Романа Сущенка з нагоди його 50-річчя, передає “Укрінформ“.

За словами митрополита Київського Епіфанія, тема політв’язнів була на порядку денному першого зсідання священного Синоду ПЦУ.

“Ми і відкрили таку місію, яка в майбутньому буде робити все задля того від імені нашої Церкви, щоб ці хлопці (українські політв’язні Кремля – ред.) повернулися і тут разом із Романом (Сущенком – ред.) ми могли відсвяткувати його наступний день народження. Я в це вірю, бо Господь може це втілити, якщо ми будемо мати глибоку віру і будемо молитися до нього за це”, – зазначив Епіфаній.

Цією місією керуватиме архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент. Епіфаній наголосив, що Климент є найбільш активним єпископом, “який не просто вболіває на словах, але практично діє: він їздить, допомагає, відвідує в’язнів, тобто ця людина справді клопочеться”.

“До цього часу владика Климент це робив з власної ініціативи, тобто як ієрей, який знаходиться на окупованій території. Я думаю, що він найбільше розуміє тих хлопців, які зараз перебувають в ув’язненні, бо він перебуває в духовній окупації і в окупації на території Криму. І для нього це є певним сенсом життя. Він це робить добровільно. Він їздить навіть туди, на територію Росії, намагається відвідати, йому на цьому шляху роблять багато перепон, але попри це, він впевнено працює в цьому напрямку. І для того, щоб підсилити його позицію, щоб він мав навіть тут, в Україні, певне юридичне право, тобто мав певну посаду, що чітко давала б йому можливість звертатися в різні установи, тому ми і створили цю місію”, – уточнив Епіфаній.

Предстоятель ПЦУ також додав, що невдовзі буде створено статут цієї місії, де “буде чітко прописано права та обов’язки, що буде мати голова цієї місії”.

Нагадаємо, отримання Томосу внесуть до шкільних підручників.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>