9.3 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

ПЦУ створить спеціальну місію для допомоги політв’язням, — Епіфаній

Православна церква України під час першого засідання синоду погодила створення місії допомоги жертвам порушення прав людини та особам, позбавленим волі.

Про це повідомив предстоятель ПЦУ, митрополит Київський і всієї України Епіфаній, — передає Радіо Свобода.

«Ця місія буде робити все задля того, щоб ці хлопці повернулися, і тут разом ми з Романом (Сущенком — ред.) могли відсвяткувати його наступний день народження», — сказав Епіфаній.

Очолювати місію буде архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент. За словами предстоятеля ПЦУ, це призначення посилить позицію Климента, зокрема його можливість звертатися в різні установи.

«Архієрей Климент це робив із власної ініціативи, як архієрей, який перебуває на окупованій території. Думаю, він найкраще розуміє тих хлопців, бо він перебуває і в духовній окупації, і в окупації на території Криму, і для нього це є певним сенсом життя», — сказав Епіфаній.

Він додав, що наразі йде робота над створенням статуту місії, в якому будуть прописані права та обов’язки її голови.

Нагадаємо, 5 лютого Епіфаній затвердив склад синоду ПЦУ і провів його перше засідання.

Раніше предстоятель ПЦУ заявив, що викорінює звичку працівників храмів сваритися на жінок, які заходять до православного храму без хустки. Він зазначив, що приймати людину треба «з любов’ю», а не за зовнішнім виглядом. Протоієрей ПЦУ також висловився щодо хусток і спідниць у храмах.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>