1.7 C
Kyiv
Вівторок, 19 Березня, 2024

Прихильники РПЦ: в Україні розкрили план Кремля, який виконує Московський патріархат

Московський патріархат отримав вказівки з Кремля не йти на діалог з Православною церквою України і українською владою.

Про це розповів вчений-релігієзнавець, народний депутат Віктор Єленський, передає НП.

За словами Єленського, «Московська патріархія скеровує свою українську частину на те, щоб вона не йшла на контакт і діалог (із ПЦУ та владою України, – НП)».

Він також упевнений у відсутності будь-яких утисків щодо УПЦ МП:

«Я знаю, що деякі інтелігентні миряни зверталися до свого священноначалля й казали, що те, що відбувається у відносинах із державою Україна, ніяк не спровоковане. Бо УПЦ МП користувалася і користується всіма привілеями, які дає українське законодавство церковним організаціям, а з 2014-го року вона отримала стільки землі, що вистачить на п’ять Ватиканів, це 220 гектарів.

Представники УПЦ МП беруть участь у протокольних заходах і при цьому говорять про безпрецедентні, я підкреслюю, безпрецедентні гоніння, яких вони зазнають в Україні».

«Крім усього іншого, це просто плювок на могили праведників віри, які були замордовані й розстріляні в 1937-му. Сьогодні предстоятель сходить із вертольота на червону доріжку, до нього стоїть черга на благословення, а він починає розповідати про безпрецедентні гоніння!», – додав вчений.

Він також нагадав про сумні факти в діяльності Московського патріархату після Революції Гідності:

«Зрозуміло, що це ні в які ворота не лізе, так само, як і поведінка загалом. Я зараз не згадую про історію з війною, в якій вони (представники Московського патріархату, – НП) зайняли ту позицію, яку зайняли. Відомі випадки, коли вони намагалися зірвати мобілізацію, не кажучи вже про тих, хто брав у руки зброю й так далі».

Нагадаємо, окупанти виганяють ПЦУ з Криму і просять компенсувати “збитки”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>