8.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Про примирення з агресором не може йти і мови, – Ляшко

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко вважає, що ні про яке примирення з агресором Російською Федерацією не може йти мови.

Про це Ляшко заявив під час ефіру програми “Право на владу” на телеканалі “1+1”.

“Тарута говорить про примирення. Коли він був губернатором Донецької області та коли росіяни наступали, він біг швидше, ніж вони наступали. Бондар говорить про примирення. Може ви забули, що на Донбасі російські війська? А з ким примирятися? З російськими військами? З окупантом? Ні про яке примирення з агресором не може йти і мови. По-перше, там 4 мільйони українців, багато людей просто не змогли звідти виїхати фізично, тому що вони у старшому віці чи інваліди, чи їм немає, куди їхати. Багато людей виїхали під час початку агресії, а потім повернулися тому, що вони нікому не потрібні на території України, їм немає де жити і де заробляти і годувати дітей. Вони вимушені були туди повернутися. Тому треба розділити: 4 мільйони громадян України, які перебувають під російською окупацією і російські окупаційні війська, російські “Гради”, російські танки, російські військові, російська зброя”, – зазначив кандидат в президенти України.

Олег Ляшко вважає, що амністія для представників терористів, які вбивали людей – неможлива.

“Тоді, коли ми говоримо про амністію, про примирення, про ще щось, для початку треба говорити про відновлення контролю за кордоном, про відновлення контролю за територією і про виведення російських військ. Потім про все інше.

Стосовно цього конкретного випадку (йдеться про Світлану Дрюк, одного з лідерів бойовиків терористичного групування “ДНР”, яка за сприяння СБУ перейшла на бік України, – ред.), хай у ньому розбираються спецслужби і суд. Ми не знаємо, скільки крові на її руках, за що вона відповідальна. Якщо на її руках кров, ніякої амністії бути не може. Це перше. Друге. Амністія може бути для людей випадкових, які піддалися впливу, але не вбивали.

Але я б хотів звернути увагу на інше. Ми говоримо про амністію для учасників незаконних збройних формувань під керівництвом Росії, чого ми забуваємо що 8 тисяч добровольців, які захищали Україну, які сидять сьогодні по тюрмах? Чому їм ніхто не пропонує амністію? Тобто терористам – амністія, а 8 тисячам добровольців, які у 2014 році взяли зброю і пішли на фронт, амністію ніхто не пропонує. Я їм пропоную амністію”, – резюмував Олег Ляшко.

Нагадаємо, Олег Ляшко обіцяє 5 тисяч гривень дотації на кожну корову для домогосподарств та компенсацію 50% вартості будівництва тваринницького комплексу фермерам.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>