12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Президентом Європарламенту став представник Італії Давид Сассолі

Президентом Європейського парламенту обрано представника Італії Давида Сассолі. Кандидатуру 63-річного соціал-демократа, колишнього тележурналіста запропонувала політична група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів».

Про це повідомляє Громадське.

Засідання транслюється на сайті Європарламенту. Переможця оголосив глава Європарламенту попереднього складу Антоніо Таяні на пленарній сесії законодавчої асамблеї ЄС у Страсбурзі.

Кандидатуру Сассолі підтримали 345 членів нового складу Європарламенту, зокрема, представники консервативної Європейської народної партії, яка за підсумками виборів до Європарламенту в кінці травня отримала найбільше мандатів.

Окрім Сассолі, на пост глави Європарламенту також претендували Ска Келлер із німецької партії «зелених» (119 голосів), Сіра Рего з іспанської коаліції лівих політичних партій «Об’єднані ліві» (43 голоси) і чеський консерватор Ян Заграділ, якого запропонувала політична група «Альянс консерваторів та реформістів у Європі» (160 голосів).

Новий спікер Європарламенту Давид-Марія Сассолі більше 20 років працював журналістом провідних італійських видань, а також віце-директором телеканалу TG1. У 2009 році він успішно обрався до Європарламенту за списком лівоцентристської Демократичної партії. Відтоді Сассолі двічі переобирався в ЄП, а 1 липня 2014 року став заступником голови Європарламенту, отримавши 393 голоси депутатів. У січні 2017 роки його переобрали заступником голови ЄП.

Нагадаємо, бельгійського прем’єра погодили на посаду президента Європейської ради.

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>