12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Президент Тайваню попросила міжнародної допомоги через погрози Китаю

Президент Китайської Республіки (Тайвань) Цай Інвень запросила міжнародну підтримку для захисту демократії на острові на тлі нових погроз з боку Китаю.

Її заклик прозвучав через кілька днів після того, як президент Китаю Сі Цзіньпін заявив, що люди по обидва боки Тайванської протоки повинні прагнути до “возз’єднання” і Китай залишає за собою право на використання сили для повернення під свій контроль Тайваню, – повідомляє Новое время

“Ми сподіваємося, що міжнародне співтовариство сприймає це всерйоз і зможе виступити на підтримку і допомогу нам”, – сказала Цай Інвень, маючи на увазі погрози з боку Китаю.

За її словами, якщо світове співтовариство не підтримає демократичну країну, яка знаходиться під загрозою, то невідомо, “яка країна може стати наступною”.

Нагадаємо, що голова КНР Сі Цзіньпін заявив, що можлива незалежність Тайваню стала б “справжньою катастрофою”, і Китай не може обіцяти утриматися від застосування сили і “зберігає за собою право використовувати всі можливі заходи” для його повернення.

У відповідь Цай Інвень заявила, що Тайбей відмовляється приймати формулу “одна країна, дві системи” з материковим Китаєм.

Як повідомлялося, Китай викликав посла США через затримання дочки засновника Huawei.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>