8.7 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Порошенко підписав указ про запуск 5G. Рік тому президент отримав 100 мільйонів хабара за продаж ліцензій на зв’язок

Президент Петро Порошенко підписав указ, який визначає графік запуску зв’язку п’ятого покоління в Україні у 2020 році.

Про це в п’ятницю, 17 травня, повідомляється на Facebook-сторінці президента.

“17 травня, у всесвітній день радіозв’язку, маємо історичну подію: розуміючи, що зв’язок 5G у 2020 запрацює у більшості країн ЄС, підписую указ президента, який чітко визначить графік запуску зв’язку п’ятого покоління у 2020 році і в Україні”, – йдеться у повідомленні.

Раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що Національна комісія регулювання звязку та інформатизації у 2020 році виставить на торги ліцензії на частоти 5G.

“У нас була зустріч з регулятором. Вони теж бачать велику перспективу цієї технології (5G)”, – сказав міністр. Ми сподіваємося, і це їхня позиція, що Україна наступного року зможе виставити на продаж перші ліцензії на 5G. Такий план регулятора, і ми його гаряче підтримуємо”, – розповів Омелян.

У березні 2018 року ІНФОРМАТОР писав, що Петро Порошенко отримав 100 мільйонів доларів хабара за продаж ліцензій на 4G-зв’язок в Україні за заниженими цінами.

Як заявляв лідер Радикальної партії Олег Ляшко, від продажу ліцензій на зв’язок 4G український бюджет недоотримав тоді 15 мільярдів гривень.

Ліцензії на зв’язок були продані компаніям поплічників путінського режиму, російським олігархам Володимиру Євтушенкову та Михаїлу Фрідману.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>