14.8 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Президент лише на словах за імпічмент, – Ляшко

Якщо Володимир Зеленський до кінця дня не підпише закон про ТСК, який передбачає процедуру імпічменту президента, це означає, що він боїться відповідальності, народовладдя і парламентського контролю.

Про це заявив Олег Ляшко в ефірі телеканалу 112. За словами політика, 27 червня спливає 15-денний термін, протягом якого гарант мав би підписати ухвалений парламентом закон.

«Я дуже сподівався, що сьогодні під час свого термінового брифінгу Зеленський почне саме з цієї теми. На жаль, наш закон про ТСК не підписаний. Це означає, що Зеленський так само, як його попередники – Кучма, Янукович, Порошенко та усі інші, боїться відповідальності, реального народовладдя та парламентського контролю. Якщо Зеленський поверне цей закон до парламенту без свого підпису, я зроблю все, щоб знайшлося 300 голосів депутатів на подолання вето і тоді за Конституцією він буде зобов’язаний підписати цей закон», – підкреслив Ляшко.

Політик вважає, що президент навмисно затягує із підписанням документу.

«Це така гра, коли на словах вони розповідають, що за імпічмент, а на ділі подають закон, який не встановлює цієї процедури. Фактично в законопроекті, який подав Зеленський, переписана процедура із Конституції. Це повна дурня! У Конституції є окремий розділ про процедуру імпічменту, але ключового елементу, як в мозаїці, не вистачало – механізму його впровадження. І саме закон про ТСК визначає цей механізм. ТСК робить відповідні висновки і потім направляє їх до Верховного і Конституційного судів», – пояснив Ляшко.

Раніше ми писали, що президент Володимир Зеленський чекає “на належну реакцію правоохоронних органів стосовно розкрадання бюджетних коштів у оборонно-промисловому комплексі”.

46 КОМЕНТАРІ

  1. Сначала снимите с себя неприкосновенность. Вы же боитесь? Вы давали слово, как станем депутатами сразу снимим неприкосновенность. Вы же воры. ВР не работает уже три года.

  2. В голове разброд и шатание.
    Новый папик,новые темы.
    Вилы поменял на сельхозтехнику.Импичмент тебе не поможет,неприкосновенность отменят головы болеть будут реально. Зады свои прикрыть не успеете.

  3. Він не бачить іне чує нікого тільки шукає як то придертися до президента а ти раніше де був та ти все був при владі і що з того

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>