8.7 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Претензії людей до влади є абсолютно об’єктивними, – Порошенко

Президент України Петро Порошенко вважає абсолютно об’єктивними претензії громадян до влади зокрема щодо повільного просування реформ, рівня життя, неподоланої корупції та проблем у судовій гілці влади.

Про це він заявив у програмі “Свобода слова” на телеканалі ICTV, повідомляє кореспондент “Укрінформу”.

“На виборах, у першому турі, 31 березня 2019 року, я почув сигнали й повідомлення від суспільства про те, що люди не задоволені, тому що реформи рухаються занадто повільно, рівень життя є таким, який не задовільняє абсолютно більшу частину українських громадян, неподолана корупція, важко знайти справедливості в судовій гілці влади, – і люди мають на це право. Претензії людей до влади є абсолютно об’єктивними”, – сказав Порошенко.

Глава держави подякував тим більш ніж трьом мільйонам громадян, які проголосували за нього в першому турі, при цьому наголосивши, що готовий прислухатися до критики тих, хто його не підтримав.

“Я розумію і дякую за те повідомлення, яке було надіслано владі: робіть, змінюйтесь, ми в такому форматі не збираємося далі це терпіти. І от ключове моє повідомлення було 31 березня, і я це хочу повторити зараз: друзі, по-перше, я дякую вам за це. Це дуже сильний меседж, дуже сильне повідомлення, яка мотивує владу змінюватися. І для мене це, можливо, найболючіший, але надважливий урок, який я виніс з першого туру виборів. Ми маємо змінити кадрову політику, ми маємо продемонструвати набагато більшу відкритість, діалог, починаючи з громадянським суспільством і активістами та завершуючи розумінням проблеми простого громадянина. І вжити низку заходів, які допомогли б людям знайти ті відповіді, які їх задовольняють. І саме це було те, що в першу чергу я почув як висновок із першого туру виборів”, – пояснив Президент.

По-друге, за його словами, важливо продовжувати розвивати сектор безпеки й оборони.

“Український президент повинен бути сильним, компетентним і професійним. Бо головна його функція як Верховного Головнокомандувача — це безпека й оборона держави, і кожен громадянин має відчувати себе в безпеці. І не тому, що наш північний сусід помилує нас, проявить милість. У 2014 році ця милість не була нам дарована. І в умовах позаблоковості російські війська окупували Крим. І відтоді понад 13 тисяч українців загинули внаслідок російської агресії. І ми маємо захистити державу. Ми маємо продовжувати будувати сектор оборони та безпеки. Ми маємо зберегти та розширити міжнародну коаліцію, яка сформована на захист України”, – наголосив Порошенко.

Водночас він додав, що це важливо для продовження євроінтеграційного напрямку розвитку України.

“Ми всі – громадяни України, абсолютна більшість із нас любить Україну понад усе. І захистити країну від руїни, ні в якому разі не послабити нашу державу, щоб ми могли продовжити той історичний шлях повернення України в родину європейських народів – і це теж наше спільне завдання”,- зазначив Президент.

Як повідомлялося, соціологи показали картину виборців Порошенка та Зеленського.

 

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>