6.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

“Права Справа” повідомила про обстріл російської бази у Первомайську

В ЗМІ російських бойовиків з’явилася інформація про що, під час обстрілу Збройними силами України тимчасово окупованого міста Первомайськ постраждали житлові будинки та комунальна інфраструктура, а саме – дитячій садок.

Більше того, бойовиками поширюється дезінформація про жертви серед мирного населення, – повідомив ІНФОРМАТОРу голова громадської ініціативи Дмитро Снєгирьов.

Інформація про обстріл житлових кварталів, ураження дитсадочку та загибель цивільного населення не відповідає дійсності, чому є документальне підтвердження. Окрім цього, замовчується інформація про те, що обстріл вівся у якості відповіді на обстріли міста Попасна та Золоте.

Сьогодні з’явилася інформація про те, що відповідальність за обстріл взяла на себе третя сила, наявність якої “Права Справа” не заперечує. Але мова йде про обстріл бази бойовиків.

Також бойовики поширювали дезінформацію про те, що в наслідок обстрілу місцеві мешканці залишилися без світла. За інформацією Громадської ініціативи “Права справа”, перебої з електропостачанням 17 травня відбулися внаслідок планового відключення електроенергії.

Раніше Громадська ініціатива “Права справа” публікувала інформацію про розташування важкої техніки бойовиків, яка згідно з домовленостями мала зберігатися у місцях, визначених ОБСЄ, але накопичувалася на територіях колишньої промислової бази, яка розташований безпосередньо за кварталами.

Також використовується тактика обстрілів території, контрольованої Збройними силами України, Попасної, Золотого-1, Золотого-4 із районів Первомайська, під прикриттям житлових кварталів.

Напередодні цих подій “Права Справа” передала спеціальним службам України інформацію про те, що на території колишнього Індустріально-педагогічно технікуму за адресою вулиця Потьомкіна 39, де зараз розташовані підрозділи, проходить планова ротація російських військових. Окрім важкої техніки, на базі знаходиться система радіоелектронної боротьби. В казармах, що розташовані в колишньому гуртожитку ПІПК дислокується підрозділ радіотехнічної боротьби 2-го армійського корпусу ЛНР.

Поряд з містом Первомайськом розташований колишній дитячий табір “Чайка”, де під керівництвом російських кураторі відбувається підготовка та іспити розвідувально-диверсійних груп. Один із завдань бойовиків буде захоплення опорних пунктів ЗСУ

Іде підготовка учасників незаконних збройних формувань для участі у снайперській та контрснайперській боротьбі. Найближчим часом варто очікувати активізацію ДРГ і снайперських пар бойовиків на Стахановсько-Первомайському напрямку.

Як повідомлялося, на Донеччині українські військові у бою знищили бойовика

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>