10.5 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Поверну державу обличчям до ветеранів, пенсіонерів та людей з інвалідністю, – Ляшко

Віршами власного авторства та піснями під гітару зустрічали Олега Ляшка на Різдво в Київському пансіонаті для ветеранів праці.

Політик привітав людей похилого віку зі святом та запевнив, що змінить державну політику і поверне її обличчям до людей.

«Кожен на Різдво хоче тепла: і мала дитина, і людина похилого віку. І це свято – можливість проявити увагу, повагу і підтримку ветеранам, пенсіонерам, людям із інвалідністю. Я зроблю все, щоб у цих людей диво, а це високі пенсії, нормальні ціни, доступні ліки та достойне життя – стало реальністю в нашій країні. Держава має цінити і поважати людей похилого віку», – підкреслив Ляшко.

https://www.facebook.com/O.Liashko/videos/1980305002038087/

Лідер РПЛ розповів по пунктах, що має першочергово зробити влада для людей з інвалідністю. Перш за все – збільшити розмір допомоги по догляду людям, які доглядають за недієздатними родичами.

«В Україні 2 мільйони людей з інвалідністю. Є лежачі, незрячі, важкохворі. За догляд за ними держава платить 200 гривень. Крім того, цей догляд не зараховується в трудовий стаж. Я знаю одну жіночку, у якої син з ДЦП. 35 років. Все життя лежить. Вона його тягає на собі, годує, одягає, підмиває. І все це – за 200 гривень в місяць. Не дай Бог нікому такої долі! Тому я хочу відновити справедливість – щоб державна допомога по догляду за людиною з інвалідністю була не менше мінімальної зарплати і цей догляд йшов у трудовий стаж», – наголосив політик.

Наступне, що пропонує Олег Ляшко – збільшити фінансування програм зі створення інфраструктури для людей з інвалідністю, інформує прес-служба РПЛ.

«Сьогодні, якщо людина на візку чи незряча – не пройде ні в аптеку, ні в магазин, ні до рідних, бо немає елементарних умов, щоб сісти в тролейбус чи в автобус. Кажемо, ми йдемо до Європи. Так в Європі до людей з інвалідністю ставляться з великою повагою. А у нас немає жодної державної політики на підтримку цих людей. Тому я пропоную спрямовувати мінімум 3% державного бюджету на програми реабілітації людей з інвалідністю та облаштування для них інфраструктури. Це дасть можливість людям з інвалідністю відчути повагу і увагу держави», – переконаний Ляшко.

Крім того, лідер РПЛ має намір повернути пільгове оподаткування для підприємств, що працевлаштовують людей з інвалідністю.

«Раніше підприємства УТОГ та УТОС мали пільги на оподаткування. А сьогодні з них здирають 3 шкури. Я пропоную звільнити їх від сплати податків, а тим приватним чи державним підприємствам, які влаштовують на роботу людей з інвалідністю, вдвічі зменшити податки. Таким чином, люди з інвалідністю будуть працевлаштовані, вестимуть активне життя, зароблятимуть, годуватимуть свої сім’ї, а не витимуть у 4 стінах на стелю, як вовки», – зазначив Ляшко.

Політик поспілкувався майже з кожним ветераном. Діна Іллівна прочитала йому свої вірші, а Григорій Степанович, який 2 січня відсвяткував 99 років, зіграв на гітарі. Дідусь вже нічого не бачить, але його пальці досі пам’ятають всі акорди. Його співом Олег Ляшко був дуже розчулений.

«Задумався, чого б я хотів у цьому віці? Окрім того, щоб мати таким самий світлий розум, хотів би мати повагу від держави та чути тепле слово від близьких. Ці люди відбудували країну після війни і їм боляче, що нинішня влада все це розвалила. Моє завдання – перетворити Україну з великої свалки на велику стройку. Щоб праця наших ветеранів не була марною», – зауважив Ляшко.

https://www.facebook.com/O.Liashko/videos/1980349822033605/

Нагадаємо, Ляшко заступився за побитого поліцейськими авіаконструктора.

4 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>